Υπάλληλοι ρωσικών φυλακών βίαζαν και βασάνιζαν κρατουμένους προκειμένου μετά να τους εκβιάζουν (προσοχή!!! Πολύ σκληρές εικόνες)

Μαζικοί βιασμοί, βασανιστήρια, εξευτελισμοί είναι τα εργαλεία των αρχών επιβολής της τάξης στις ρωσικές φυλακές. 40GB με βίντεο – σοκ που αποδεικνύουν ότι υπάλληλοι των φυλακών βασάνιζαν τους κρατουμένους και κινηματογραφούσαν τα βασανιστήρια προκειμένου στη συνέχεια να τους εκβιάσουν- διέρρευσαν από τις φυλακές και βρίσκονται στα χέρια ανθρωπιστικών οργανώσεων. 

Οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία έχουν πάψει προ καιρού να ξαφνιάζουν. Ωστόσο ακόμα και για εκείνους που ασχολούνται τακτικά με το θέμα υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία προκαλούν τέτοια φρίκη και αποτροπιασμό, που δύσκολα περιγράφεται με τα λόγια. 

Πριν από λίγες ημέρες η ανεξάρτητη ερευνητικά ομάδα Gulagu.net δημοσιοποίησε βίντεο-υλικό από βασανιστήρια κρατουμένων στις ρωσικές φυλακές. Σε αυτό το υλικό φαίνεται πως υπάλληλοι και συνεργάτες των ρωσικών φυλακών βιάζουν τους κρατουμένους με σκουπόξυλα, αφοδεύουν και ουρούν στα πρόσωπά τους καθώς και άλλα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια.

Τα βασανιστήρια είναι καταγεγραμμένα από υπηρεσιακές βιντεοκάμερες, και προσεκτικά αρχειοθετημένα από τους συνεργάτες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτελέσεων Ποινών της Ρωσίας. Δεν πρόκειται για ένα ή μερικά βίντεο αλλά για χιλιάδες πανομοιότυπα βίντεο που έχουν κινηματογραφηθεί από υπηρεσιακές βιντεοκάμερες -κατά τη διάρκεια ετών –  σε διάφορες φυλακές της χώρας.  Συνολικά από τα αρχεία της Υπηρεσίας έχουν υποκλαπεί και μεταφερθεί στο εξωτερικό περίπου 40GB βιντεοσκοπήσεων βασανιστηρίων. 

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές που έφεραν την υπόθεση στο φως, η κινηματογράφηση γινόταν με σκοπό αυτό το υλικό να χρησιμοποιηθεί προκειμένου οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας. Με άλλα λόγια, αν ο κρατούμενος δεν κατέθετε στο δικαστήριο αυτά που «έπρεπε» ή αν δεν ρουφιάνευε αυτόν που «έπρεπε» – το υλικό με τα βασανιστήρια θα δινόταν σε άλλους κρατουμένους. Με αυτό τον τρόπο – βάσει των άγραφων κανόνων των ρωσικών φυλακών – ο κρατούμενος θα θεωρούνταν «υποβιβασμένος», δηλαδή ατιμασμένος – και αυτό θα μετέτρεπε τη ζωή του μέσα στη φυλακή σε κόλαση.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό – αν κατά τη διάρκεια του βιασμού ή του εξευτιλιστικού βασανιστηρίου για κάποιον λόγο η υπηρεσιακή βιντεοκάμερα δεν λειτουργούσε ή η λήψη ήταν κακή – τότε ο βασανισμός επαναλαμβανόταν για να γίνει νέο βίντεο.

Το υλικό αυτό διέρρευσε από έναν κρατούμενο ο οποίος είχε υποστεί ανάλογα βασανιστήρια – Αργότερα οι υπάλληλοι των φυλακών τον χρησιμοποίησαν ως συνεργάτη τους για τις αρχειοθετήσεις αυτών των βίντεο – καθώς ο συγκεκριμένος είχε καλές γνώσεις χρήσης υπολογιστή. Αυτός ο άνθρωπος έχει διαφύγει στην Ευρώπη μαζί με το υλικό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την προστασία διεθνών οργανώσεων. 

Σας παραθέτω δύο αποσπάσματα από το υλικό που διέρρευσε. Ωστόσο αυτές οι εικόνες δεν είναι άτομα με ευαίσθητα νεύρα οπότε αν δεν είστε σίγουροι μην τις ανοίξετε.