Οι «εκδηλώσεις μνήμης» που οργανώνει το Κρεμλίνο απειλούν (και) την Ελλάδα

16 απαντήσεις που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες σχετικά με το τσίρκο που στήνουν κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Οι παρελάσεις που ονομάζονται  «αθάνατο τάγμα» – ομάδες ατόμων που κρατούν πλακάτ με φωτογραφίες «νεκρών του Β’ΠΠ» –  έχουν στόχο να πλήξουν την ακεραιότητα (και) της Ελλάδας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Γιατί, ενώ ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε στις 8 Μαΐου, οι Ρώσοι γιορτάζουν στις 9 Μαΐου;

Επειδή ο Β’ ΠΠ είναι ένας πόλεμος που διήρκησε από το 1939 μέχρι το 1945 ενώ οι Ρώσοι γιορτάζουν τον «μεγάλο πατριωτικό πόλεμο», διάρκειας 1941-1945. Και ενώ είναι ο ίδιος πόλεμος, για τους Ρώσους ξεκίνησε αργότερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Άρα μέχρι το 1941, τρία ολόκληρα χρόνια, οι Ρώσοι ήταν ουδέτεροι;

Όχι. Οι Ρώσοι ήταν στο πλευρό των Ναζί. Στις 23 Αυγούστου 1939 είχε υπογραφεί στη Μόσχα το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη – Επίθεσης (Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ). Η ΕΣΣΔ ήταν σύμμαχος των Ναζί, βοηθούσε στην άνοδο της Ναζιστικής Γερμανίας παρέχοντάς της στήριξη και πόρους. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ναι, αλλά η ΕΣΣΔ δεν συμμετείχε ενεργά στον πόλεμο στο πλευρό της Γερμανίας;

Συμμετείχε. Δύο εβδομάδες μετά την εισβολή των Ναζί στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο του 1939, η ΕΣΣΔ επίσης επιτέθηκε στην Πολωνία από άλλο σημείο, αρπάζοντας πολωνικά εδάφη και εκτελώντας δεκάδες χιλιάδες άτομα, κυρίως στο δάσος του Κατύν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Αλλα μετά η ΕΣΣΔ κατάλαβε το λάθος της και πέρασε με την πλευρά των συμμάχων;

Όχι. Ο Χίτλερ ήταν εκείνος που αυθόρμητα παραβίασε την συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη ναζιστική Γερμανία και την ΕΣΣΔ όταν, στις 22 Ιουνίου 1941, επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ. Η ΕΣΣΔ αναγκάστηκε να πολεμήσει κατά του Χίτλερ. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Ο Χίτλερ έκανε μαζικές δολοφονίες αθώων ανθρώπων, έκαιγε Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Απείλησε τις πανανθρώπινες αρχές και τις αξίες. Η ΕΣΣΔ δεν γνώρισε τίποτα από αυτά;

Μέχρι την αρχή του Β’ ΠΠ η ΕΣΣΔ είχε εξολοθρεύσει μαζικά και χωρίς λόγο περισσότερα από 10 εκατομμύρια ανθρώπους και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της δεν είχαν «σε τίποτα να ζηλέψουν» από των Ναζί. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ήταν μια καθημερινότητα για την ΕΣΣΔ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Μετά τον πόλεμο όμως η ΕΣΣΔ έγινε μια σοσιαλιστική χώρα που καταδίκασε τις μαζικές δολοφονίες και τις επιθέσεις σε ξένες χώρες. Σωστά;

Όχι. Η ΕΣΣΔ συνέχισε να σκοτώνει μαζικά ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και χιλιάδες Έλληνες της ΕΣΣΔ που διώχθηκαν στον Καύκασο και πέθαναν. Ακόμα, πραγματοποίησε σειρά επιθετικών πολέμων κατά τρίτων χωρών.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Όμως η Ρωσία ήταν πάντα σύμμαχος της Ελλάδας;

Όχι, όπως και στα Ορλωφικά έτσι και σε άλλες ιστορικές περιόδους η Ρωσία συχνά δρούσε βλαπτικά ως προς τα ελληνικά συμφέροντα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Είμαστε όμως και οι δύο Ορθόδοξες χώρες!

Για αυτό η Ρωσία σήμερα προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστρέψει τον Ελληνισμό στην Ορθοδοξία. Επεκτείνεται στο Άγιο Όρος, αυξάνοντας επιθετικά την επιρροή της. Αγοράζει εδάφη στην Ιερουσαλήμ, πολεμάει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αποκαλώντας τον «ο πατριάρχης της Ισταμπούλ» κ.λπ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Αυτά όμως δεν αφορούν την καθημερινότητα του Έλληνα. Σήμερα σε τι βλάπτει η Ρωσία την Ελλάδα;

Πουλώντας όπλα στους Τούρκους για παράδειγμα. Υπονομεύοντας την ελληνική δημοκρατία με παρεμβάσεις στο πολιτικό σκηνικό για θέματα όπως το Σκοπιανό. Προσπαθώντας να απομακρύνει την Ελλάδα πό την Ε.Ε. προκειμένου να αποδυναμώσει την Ευρώπη κ.ά.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Και τι σχέση έχουν με αυτό οι παρελάσεις για τον Β’ ΠΠ;

Οι παρελάσεις έχουν ρόλο επικοινωνιακό. Μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2014, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τον λεγόμενο υβριδικό πόλεμο. Δηλαδή τον πόλεμο που γίνεται όχι μόνο με όπλα αλλά και με άλλα μέσα, όπως η επικοινωνία. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Δηλαδή οι Ρώσοι «διαφημίζουν» την λήξη του Β’ ΠΠ;

Το βασικό σύνθημα των Ρώσων είναι «μπορούμε να το ξανακάνουμε». Δηλαδή ότι μπορούν να ξανακερδίσουν τον πόλεμο μόνοι τους. Στην ιστορία που διδάσκουν στα παιδιά τους λένε ότι μόνοι τους κέρδισαν τον πόλεμο. Ακυρώνοντας τον αγώνα που έδωσαν οι άλλοι λαοί, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Εναντίων ποιών; Αφού η Γερμανία δεν είναι πια η απειλή. 

Εναντίων όσων της αντισταθούν. Στην Ουκρανία. Στη Γεωργία. Στη Συρία. Και όπου αλλού θελήσουν να ξεκινήσουν πόλεμο. Προσπαθούν να δείξουν ότι είναι οι μεγαλύτεροι «αντιφασίστες» του κόσμου και όσοι διαφωνούν μαζί τους (επειδή π.χ οι Ρώσοι τους σκοτώνουν) είναι φασίστες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 13: Αυτές οι παρελάσεις είναι αυθόρμητες εκδηλώσεις των πολιτών;

Όλες οι παρελάσεις του «αθάνατου τάγματος» είναι κατευθυνόμενες από τις κατά τόπους πρεσβείες. Τα προηγούμενα χρόνια ανάλογες «παρελάσεις» πραγματοποιήθηκαν σε εννέα πόλεις της Ελλάδος. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 14: Οι άνθρωποι κρατούν πλακάτ με άτομα που πολέμησαν στον Β’ ΠΠ;

Και με άτομα που πολέμησαν σε άλλους πολέμους της ΕΣΣΔ. Όπως του Αφγανιστάν και της Τσετσενίας. Πολέμους επεκτατικους και ιμπεριαλιστικούς, με τους οποιους οι Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 15: Γιατί η Ρωσία επενδύει τόσα πολλά λεφτά σε αυτές τις παρελάσεις. Τι έχει να κερδίσει ως αντάλλαγμα;

Όλες οι εκδηλώσεις στις οποίες έχουν δαπανηθεί τόσα χρήματα έχουν συγκεκριμένο στόχο. Ο Στόχος της Ρωσίας είναι η υπονόμευση των κρατών από μέσα. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της Ελλάδας, ο στόχος της Ρωσίας είναι η υπονόμευση της Ε.Ε. μέσα από τον «πιο αδύναμο κρίκο». Δηλαδή, η Ρωσία θέλει την Ελλάδα πολύ φτωχή προκειμένου να την χρησιμοποιεί ως παράδειγμα «προς αποφυγήν» όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική κρατών όπως η Ουκρανία και η Γεωργία και αφετέρου θέλει να ελέγχει την πολιτική της ηγεσία για να εκβιάζει την ηγεσία της Ε.Ε. στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Το «αθάνατο τάγμα» είναι ένας από τους τρόπους δημιουργίας ομάδων πίεσης μέσα στην Ελλάδα για να επηρεάζει την κοινή γνώμη και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ 16: Και τι να κάνω;

Να μην ξεχνάς ότι η Ελλάδα είχε την πιο μακροχρόνια αντίσταση στον Β’ΠΠ απ όλες τις χώρες, παρά τις όποιες δυσκολίες είχε. Να μην ξεχνάς ότι οι ήρωες πολέμησαν σαν Έλληνες σε αυτό τον πόλεμο και να μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει εργαλείο στις συγκυριακές του σκοπιμότητες. Να βλέπεις πρώτα το συμφέρον του Έθνους σου, του κράτους σου, της οικογένειάς σου και το προσωπικό σου συμφέρον. Και όχι το συμφέρον των πρώην κομμουνιστών που έχουν μετατραπεί σε νταβατζήδες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ζήτω η Ελλάς! Ποτέ ξανά φασισμός!