Εκτός από το μέλλον, ο Πούτιν καταστρέφει και το παρελθόν της Ρωσίας

Πολύ ενδιαφέρουσα και χαρακτηριστική είναι η διατύπωση που χρησιμοποίησε το ρωσικό κοινοβούλιο προκειμένου να περάσει έναν νόμο ακραίας λογοκρισίας και να επιβάλλει -με την απειλή φυλάκισης- την «επίσημη» γραμμή του Κρεμλίνου όσον αφορά τα γεγονότα του Β’ ΠΠ.

Όπως σας έχω ξαναπεί, υπάρχουν διάφορα μελανά σημεία όσον αφορά την συμμετοχή της ΕΣΣΔ στον Β’ ΠΠ, όπως το σύμφωνο μη-επίθεσης ανάμεσα σε αυτήν και τη χιτλερική Γερμανία, ο διαμελισμός της Πολωνίας (από κοινού με την ναζιστική Γερμανία), η δολοφονία χιλιάδων Πολωνών στο δάσος του Κατίν (δείτε την ταινία Κατίν οπωσδήποτε) κ.ά. Ακόμα, στο εσωτερικό της χώρας: ο παντελής ερασιτεχνισμός των διοικητών του κόκκινου στρατού (η ΕΣΣΔ είχε εκτελέσει όλη την προηγούμενη διοίκηση), οι εκτελέσεις και οι φυλακίσεις εκατομμυρίων ατόμων στα γκουλάγκ της Σιβηρίας κ.ο.κ. Φυσικά, είναι ενδεικτικό ότι η Ρωσία δεν γιορτάζει καν τη νίκη του Β’ ΠΠ (1939 – 1945) αλλά τη νίκη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (1941-1945), γνωστού στη δύση ως Eastern Front. Διότι μέχρι το 1941 η ΕΣΣΔ ήταν σύμμαχος της Γερμανίας.

Επειδή λοιπόν, οι πολλές φωνές που ακούγονται εντός της Ρωσίας για τα προαναφερόμενα γεγονότα αποτελούν ακόμα ένα εμπόδιο για το Κρεμλίνο προκειμένου να δημιουργήσει τη δική του ιστορία, μια ιστορία απόλυτου ηρωισμού της ΕΣΣΔ, η Δούμα (ρωσικό κοινοβούλιο) σκέφτηκε να διασφαλίσει αυτή την ιστορία νομοθετικά. Η διατύπωση αυτού του νόμου έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι επιπλέον διδακτική του τρόπου που λειτουργεί η προπαγάνδα σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ο τίτλος είδησης του ρωσικού πρακτορείου ΤΑΣΣ (7 Οκτωβρίου) αναφέρει με μεγάλα γράμματα: «Η κυβέρνηση επικύρωσε την ποινική ευθύνη για την άρνηση στο διαδίκτυο των εγκλημάτων ναζισμού». Και διαβάζοντας λες: Ωραία, καιρός ήταν. Προχωρώντας στην είδηση όμως ανακαλύπτεις ότι υπάρχει κάτι ακόμα: «Η κυβερνητική επιτροπή επίσης υποστήριξε την θέσπιση ποινικής ευθύνης για την διάδοση ψευδών στοιχείων για τις δράσεις της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Βλέπετε λοιπόν με πόση μαεστρία η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τα στόματα εκείνων των -ήδη ταλαιπωρημένων από την κρατική καταστολή- φωνών, οι οποίες απορρίπτουν την επίσημη προπαγάνδα του Κρεμλίνου. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι στην απόφαση αναφέρεται η περίοδος της ΕΣΣΔ που αφορά «τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» και όχι τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο που πάντα (!) χρησιμοποιούν οι Ρώσοι.

Ο νόμος αυτός κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Έχω ξαναπεί ότι μετά την απόφαση του Πούτιν να χρησιμοποιήσει την ιστορία του αντιναζιστικού αγώνα των σοβιετικών πολιτών προκειμένου να δικαιολογήσει τα δικά του πολιτικά εγκλήματα (εισβολή στη Γεωργία και Ουκρανία κ.ά) προκάλεσε πλήγμα στην «ασυλία» που απολάμβανε η σοβιετική ιστορία του Β’ ΠΠ. Ο μαρτυρικός αγώνας των σοβιετικών πολιτών και οι θυσίες τους δεν θα είναι πλέον ανασταλτικός παράγοντας για τους ιστορικούς και πολιτικούς της δύσης προκειμένου να ασκήσουν κριτική και να αποκαλύψουν στο ευρύ κοινό πολύ δυσάρεστες λεπτομέρειες της ΕΣΣΔ περιόδου 1939 – 1945. Ο Πούτιν, εκτός από το μέλλον της Ρωσίας έχει βαλθεί να καταστρέψει και το παρελθόν της.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *