Καταδικάζουν τα φέικ νιούζ με… φείκ νιούζ

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Εντύπωση προκάλεσε η είδηση (16 Σεπτεμβρίου) ότι στη Μόσχα βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση που καταδικάζει για φέικ νιούζ όσον αφορά τον κορονοϊό.

Και θα τα ερωτήματα αμέσως πολλά: Θα καταδικαστούν όλοι αυτοί οι θερμοί υποστηρικτές του Κρεμλίνου, όπως ο σκηνοθέτης Νικίτα Μιχαλκόβ, που το προηγούμενο διάστημα διέδιδαν ακραίες συνομωσιολογικές θεωρίες για την πανδημία, τον Μπιλ Γκέιτς και όλα τα γνωστά; 

Αμ δε. Διαβάζοντας προσεκτικά την είδηση βλέπω ότι «το δικαστήριο καταδίκασε σε κοινωνικές εργασίες 120 ωρών την Χραπτσένκοβα Εκατερίνα για διάδοση ψευδών πληροφοριών στα κοινωνικά δίκτυα για την επιδημία του κορονοϊού». Και πιο κάτω γράφει: Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, η κάτοικος Μόσχας διέδιδε στα κοινωνικά της δίκτυα ότι σε ένα από τα καταστήματα της Μόσχας πωλούνται κινεζικές μάσκες προστασίας που είχαν σταλεί στη Ρωσία ως ανθρωπιστική βοήθεια.

Με άλλα λόγια, η κυρία δεν έστηνε παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας (τις οποίες διαδίδουν οι φίλοι του Πούτιν) αλλά τα έχωνε σε εκείνους που λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια, δηλαδή στις φιλικές προς το Κρεμλίνο ΜΚΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.