Πέντε χρόνια φυλάκισης λόγω Minecraft

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα ο 16χρονος Νικίτα Ουβάροφ από το δικαστήριο του Κρασνογιάρσκ για την κατηγορία «εκπαίδευση με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικής δραστηριότητας». Ο Ουβάροφ είχε συλληφθεί πριν δύο χρόνια, όταν ήταν 14 ετών, επειδή κόλλησε φυλλάδια υποστήριξης σε έναν φοιτητή που δικαζόταν εκείνη την περίοδο. Καθώς δεν βρέθηκαν περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του, οι αρχές χρησιμοποίησαν ως βασική απόδειξη των κατηγοριών συνομιλία μέσω τσατ που είχε ο Ουβάροφ με δύο φίλους του, στην οποία συζητούσαν το πως θα ανατίναζαν το «κτίριο» της υπηρεσίας ασφαλείας FSB στο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Minecraft. Αυτή η συνομιλία αποτέλεσε και το βασικό αποδεικτικό στοιχείο των αρχών.

Πάμε να το πούμε άλλη μια φορά για όσους δεν κατάλαβαν: 16χρονος καταδικάστηκε επειδή όταν ήταν 14 ετών ήθελε να «ανατινάξει» διαδικτυακά ένα διαδικτυακό κτίριο στο διαδικτυακό παιχνίδι Minecraft.

Το δικαστήριο έγινε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς παρατηρητές και χωρίς δυνατότητα καταγραφής. Στη Ρωσία, αντίθετα με την Ελλάδα, τα πέντε χρόνια φυλάκισης αντιστοιχούν σε πραγματικά πέντε χρόνια φυλάκισης.

Welcome to Putinistan