Οι Συμφωνίες του Μινσκ for dummies

Ομάδα κακοποιών εισβάλλει στο σπίτι σας, μαχαιρώνει τη γυναίκα/άντρα σας και απειλεί ότι θα σφάξει τα παιδιά σας απαιτώντας επί τόπου να υπογράψετε έγγραφο μεταβίβασης δύο δωματίων. Εσείς υπογράφετε. Στη συνέχεια περιμένουν στην κουζίνα σας μέχρι να μαζέψετε τα πράγματά σας από τα δωμάτια. Οι γείτονες που έχουν μαζευτεί απ’ έξω σας λένε «ναι μωρέ, δίκιο έχετε, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σας πάρουν τμήμα του σπιτιού σας αλλά επειδή έχουμε μια καθωσπρέπει πολυκατοικία και δεν θέλουμε φασαρίες εδώ πέρα, δώστε τους αυτά που ζητάνε να πάμε και εμείς σπίτια μας». 

Εσείς δεν θέλετε να δώσετε τα δύο δωμάτια και ζητάτε απεγνωσμένα βοήθεια. Ένας – δύο γείτονες, βλέποντας ότι οι κακοποιοί είναι πολλοί, πιωμένοι και ασυγκράτητοι, σκέφτονται ότι αν σας πάρουν το σπίτι μπορεί μετά να ζητήσουν το δικό τους και αποφασίζουν να σας βοηθήσουν λιγάκι: «Πάρε αυτό το ρόπαλο και αυτό τον σουγιά, αν σου την πέσουν, χτύπα τους. Αλλά εγώ δεν θα έρθω να σε βοηθήσω ο ίδιος» λένε. Εσείς παίρνετε τη βοήθεια.

Οι κακοποιοί, έχοντας μάθει ότι έχετε στην κατοχή σας ρόπαλο και σουγιά, αναστατώνονται, φωνάζουν και άλλους πιωμένους φίλους τους και απειλούν να μπουκάρουν στο σαλόνι σας, να σας πάρουν όλο το σπίτι σας και να σφάξουν εσας και όλη την οικογένειά σας.